За нас

София дейта център - SDC, е марката, под която глобалният телеком Нетера предлага услуги в своите 4 центрове за данни SDC 1, SDC 2, SDC Столник и SDC Русе. Нетера е глобален доставчик на свързаност и работи по световни стандарти и във висококонкурентна международна среда вече близо 30 години.

Благодарение на това като клиент на SDC вие можете да поверите физическата грижа за сървърите и 

оборудването си на подходящото място и в ръцете на специалисти, както и да се възползвате от пълен набор от телеком услуги, качествен и непрекъсваем интернет, международна свързаност, директна връзка към TIER I и стотици други доставчици на услуги.

С Нетера и SDC разчитате на 99.99% наличност на услугите (SLA), денонощно наблюдение (NOC) и проактивна поддръжка.

Свържете се с нас

Нетера притежава четири независими дейта центъра

 • София дейта център 1 – SDC 1
 • София дейта център 2 - SDC 2
 • Дейта център и Дейта център парк Столник - SDC Столник
 • Дейта център Русе - SDC Русе

Видео обиколка на SDC 2

Първокласна колокация и свързаност

Първокласна колокация и свързаност

Нетера разширява капацитета на своите дейта центрове, за да ви гарантира първокласна колокация, надеждна и сигурна свързаност, по-ниски разходи за охлаждане, възможност за наемане на апаратура и сървъри и тяхната дистанционна поддръжка от професионален екип 24/7.

 • SDC 1 се намира в София и е изграден в съответствие с изискванията на TIER III. Сградата е специално проектирана за център за данни и отговаря на най-високите международни стандарти.

 • През 2022 г. Нетера откри своя нов център за данни в столицата – SDC 2. Той e разположен непосредствено до SDC 1, а неговите клиенти се възползват от всички предимства на вече изградената бизнес и телекомуникационна инфраструктура – свързаност с всички съществуващи клиенти на Нетера и достъп до високоскоростни, сигурни и резервирани международни мрежи и маршрути.
  Наемете място в SDC 2 още сега!

 • SDC Столник, разположен на 25 км от летище София, също многократно увеличава капацитета си с оборудването на нови зали.

 • Друго предпочитано място за непрекъсваеми IT услуги е SDC Русе. Той е основна точка на присъствие на BFOR (Bulgarian Fiber Optics Route) - най-краткият маршрут между Румъния и Турция.

 • Чрез тези центрове за данни и вече изградената глобална мрежа от над 200 точки на присъствие в повече от 55 държави, Нетера предоставя широко портфолио от услуги: международна свързаност и връзка с едни от най-големите оператори и създатели на съдържание в света.

Свържете се с нас
Наем на сървъри

Наем на сървъри

SDC е място, на което бизнесът се доверява и за наем на високопроизводителни физически или облачни сървъри, за защита от DDoS атаки и бекъп услуги (BaaS). Така компаниите избягват инвестиции в скъпо оборудване, специалисти и софтуер, като същевременно разчитат на безупречна техническа и IT поддръжка.


Върху сървърите в SDC клиентите могат да използват и собствен софтуер. Други компании от бранша се доверяват на Нетера за изграждане на частни мрежи, глобален гарантиран интернет, защита от DDoS атаки.

Научете повече

Вижте как предоставяме услугата Hands on site livestream

Поискайте информация

* Моля, проверете дали данните Ви за контакт са верни, за да можем се свържем с Вас!